Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 94 людини

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА: ЯК ЦЕ БУЛО.

Дата: 18 грудня 2019 о 09:22, Оновлено 18 грудня 2019 о 09:32
450 переглядів

Щороку Всеукраїнський тиждень права нагадує пересічним українцям, що людина визнається цінністю, а її права – під пильним наглядом української держави та міжнародної спільноти зокрема.
Правова освіта є одним із векторів діяльності сучасної української школи, завданням якої є навчити учня орієнтуватись у величезному потоці інформації, знаючи свої права та вміти їх захищати. Навчити цього лише на уроках правознавства за 1 годину на тиждень просто неможливо, тому в школі під час тижня права проводиться комплекс різноманітних заходів правоосвітнього спрямування для учнів як старших класів, так і для учнів початкової школи.
Головними завданням Тижня права є:
• підвищити інтерес учнів до правових знань;
• розширити й поглибити знання та вміння учнів у сфері захисту прав людини;
• показати важливість правової освіти;
• виховувати в них повагу до закону та прав людини;
• реалізувати на практиці основні принципи особистісно-орієнтованого підходу навчання;
• створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.
З 9 по 13 грудня у Новосілківському академічному ліцеї «Ерудит» , в рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.У ліцеї були оформлені стенди, випущені стіннівки «Я маю право!», пам’ятки для учнів щодо профілактики правопорушень», конкурси творчих есе та малюнків на правозахисну тематику. У шкільний бібліотеці була організована книжкова виставка «Права людини понад усе».
Виховні години та години спілкування провели класні керівники на тему «Твої права – твоя фортеця», де педагоги звернули увагу на реалізацію своїх прав учнями через призму виконання обов’язків по відношенню до інших.
Вчитель історії та правознавства Леся Арнаутова провела з учнями 6-их класів освітньої-пізнавальну вікторину «З історичними героями – статтями Конвенції про права дитини» з використанням мультимедійної презентації.
Про права дитини та можливості їх реалізації говорили під час правової бесіди «Права дитини» у Новосілківській бібліотеці разом з представниками правозахисних організацій.
А ось для учнів 9 класів цікавим для сприйняття став відеоролик на тему «Твої права у школі», під час якого вони дізналися про правові підстави виконання своїх обов’язків у школі та вимог щодо поведінки під час навчального процесу.
Окремо було виділено такі важливі теми, як «Протидія насильству» та «Шкільний булінг», що стали головними під час уроків «Громадянської освіти» у 10 класі. Були проведені відверті розмови на тему «Старшокласники підхопили ідею Всеукраїнського тижня права та провели флеш - моб «Я проти дискримінації і за права людини», розміщуючи на власних сторінках у соцмережах правоосвітні відеоролики та публікації, що стосувалися протидії насильству. Також ініціативна група учнів створила власне відео до Дня прав людини, в якому розповідала про важливі статті Загальної декларації прав людини.
На завершення тижня вчителем правознавства Лесею Арнаутовою був проведений правовий квест «Права людини: що знаєш ти?», де учні із великим задоволенням разом зі своїми наставниками розв’язували різноманітні правові задачі.
Вдесяте Всеукраїнський тиждень права підтвердив важливість усім нам знати свої права і розуміти їх, вміти захищати та допомагати іншим в їх реалізації. Це прекрасна правова традиція, що стала невід’ємною частиною правового виховання учнівської молоді, вектором в українській освіті. Вищезазначені правові заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів до правових знань, рівня обізнаності про права людини і міжнародні нормативно-правові акти, які їх закріплюють, механізми захисту прав людини в нашій державі. Робота на формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.